19-februari-2018   De eerste controle van 2018 bij dokter Marien

Het koppelen van de weduwnaars is heel goed verlopen. Op 4 februari hebben we de weduwnaars en de kwekers gekoppeld. Op 12 dagen hadden alle 30 koppels gelegt. De weduwduivinnen zijn nog niet gekoppeld, dat zal denk ik volgende week ergens worden. In de koppel periode zijn de doffers niet los geweest. Maar vanaf een 17 februari gaan ze weer iedere dag los. De weduwduivinnen gaan gewoon iedere dag rond de klok van 9 uur los. Het maakt niet uit wat voor weer het buiten is. De jonge duiven zijn nu ook al een keer of 4 buiten geweest. Deze gaan we toch proberen om ze iedere dag los te laten rond de klok van 15:30 uur. Ze luisteren in ieder geval al heel goed, en ze zijn in mum van tijd binnen.

Lekker buiten.....

 

Afgelopen week is er nog een laat duivinnetje terug gekomen. Ze was achter gebleven op onze laatste natourvlucht Reims. Ze stond er piek fijn op, en na onderzoek ook kern gezond. Ze heeft natuurlijk ergens binnen gezeten, en op een of andere manier is ze of ontsnapt of meteen vertrokken met uitwennen! Heb haar meteen laten enten vor paramixo en ze vliegt alweer mooi uit. Verder hebben we de eerste ronde jonge duiven ook al laten enten. Ze hebben meteen aan de korf kunnen wennen die dag.

Afgelopen vrijdag ben ik met Dennis Veugelers uit Nieuwstadt naar dokter Marien gereden. Dennis was er nog nooit geweest en wou ook eens mee naar deze duivendokter. Zelf vond ik dit wel fijn, ik hoefde deze rit dan niet te rijden!  Ik had hier van iedere afdeling 2 duiven meegenomen, met de mest van iedere afdeling. Zoals gewoonlijk zag het er weer goed uit, ze zijn kerngezond en staan er goed op! Dus de hele winter knoflook - appelcider - uien sapje in het water is zeker niet slecht! Zelfs nu een sapje gemaakt van appelcider en thym. Ook hier hebben ze mooie mest van! Op een natuurlijke manier kun je de duiven zeker goed gezond houden! Maar je moet het wel vol houden! Ook de duiven van Dennis Veugelers waren gezond! We zijn in ieder geval al goed op schema voor het nieuwe seizoen.

Vandaag is John Slangen van de combinatie Slangen-Cortenraad  ook zijn bon komen verzilveren. Hij was zeer onder de indruk van onze duiven! Ik heb hem blij gemaakt met 2 koppels eieren naar keuze van alle vliegduiven. Ik wens ze er heel veel succes mee!