11-maart-2018   Nieuwe ronde, nieuwe kansen...

Op maandag 5 maart hebben wij de kwekers gekoppeld voor de 3e ronde. Dit jaar heb ik van iedere ronde, bijna alle duiven verwisseld met elkaar. Je zult denken wat een werk, of dat word niets,..enz. Tuurlijk zonder werk krijg je ook niets! Maar het gaat dit jaar van zelf, en buiten gewoon goed. Tot heden geen problemen ermee gehad. Als ze goed gepaard zijn en je laat ze dan los, is de klus zo gedaan. En men gelooft het of niet, wij hebben er geen problemen mee. Ook zijn dit jaar van de 2 rondes eieren, er maar 3 onbevruchte eieren bij geweest. En dat waren dan ook van de bejaarde doffers van 2006.

De vliegduivinnen hebben wij ook op 5 maart gekoppeld. Het ging wat stroever voordat ze allemaal goed in hun eigen bak vlogen. Het komt natuurlijk omdat het kleine broedbakken zijn, en kort naast en boven mekaar. Maar ook op dag 6 zit alles los en vliegen ze nu ook op hun juiste plaats. Van de 12 koppels lukte 1 niet, en heb deze dan ook maar meteen op een lege afdeling gegooid. Ze zoeken het maar uit! Het is de bedoeling om ze een 8-10 tal dagen te laten broeden, en ze dan op weduwschap te zetten. Zoals eerder gezegd we zullen het gaan proberen, en kijken wat het gaat worden! We zien het als een test jaar, en vewacht dan ook niet veel er van! Maar ze mogen ons ook verassen!

De jonge duiven beginnen al wat te ruien in hun nek. Ze zitten niet verduisterd, en komen regelmatig in de late namiddag een uurtje los. Verder krijgen ze een wekelijks bad en proberen we er al zo veel mogelijk stress uit te werken. Het is de bedoeling om aan deze ronde niks te doen qua verduisteren enz.. Gewoon op een natuurlijke manier, ze mogen gewoon jonge duif blijven zoals ze zelf willen. De 2e ronde zullen we wel verduisteren als ze eind maart speenklaar zijn! Zo kunnen we op het einde van de vluchten het verschil zien!  

De toekomstige weduwnaars hebben nu papjongen, en daar zijn de eerste gisteren van geringd. Er zijn der 12 geboren op "volle maan" , eens kijken of dat zo een supers wordn zoals ze menen! Verder mogen ze de jongen zelf grootbrenegen tot ze speenklaar zijn.Verder hebben ze ook deze morgen een bad gehad na hun vrije training. Ze vliegen sinds een week weer iedere morgen uit. Ook hier zijn we al een paar dagen roofvogel vrij! Maar het is toch iedere dag weer een spanning! Hier staat de teller op 4! Zoals het programma van onze Afdeling meld starten wij op 1 april met onze eerste vlucht vanuit Marche. Hopelijk blijft het weer goed, zodat ze langzaam aan in hun ritme komen.