28-maart-2018   Van het weekend gaat het beginnen

De rust periode zit er weer op! De wedstrijden staan voor de deur. Wij starten hier anders dan de laatste jaren. Door privé omstandigheden zijn de weduwnaars later gekoppeld dan gepland. Normaal zitten onze duiven rond 10 maart op weduwschap. Nu zitten ze nog met jonge. Dat wil zeggen dat ze zaterdag worden ingemand op jonge van 18-20 dagen. De doffers zijn nog compleet, er zitten er nog steeds 18. Deze zijn 2x opgeleerd op 15 km.

De duivinnen ploeg die we wilden spelen is al flink gekrompen. Dat wil zeggen er zijn er 4 opgegeten door de roofvogel en 2 gewond. We zullen dus nog met 10 van start kunnen gaan. De jonge duivinnen zitten vanaf afgelopen dinsdag op weduwschap. Ze hebben geen jongen gekweekt, enkel 10 dagen gebroed. Deze zijn 3x opgeleerd, 3x op 15 km.

De eerste ronde jonge duiven doen het verder goed, ze zijn in de rui. Ook hier zijn er al 3 gepakt door de roofvogel. We hebben nog nooit zoveel last gehad van deze smeerlap, dan dit jaar. Na het weekend is de 2e ronde goed voor af te zetten, en dan worden meteen alle jonge verduisterd. De jongen worden elke dag goed in de gaten gehouden. Zodra er wat scheelt of niet klopt nemen we meteen maatregelen.

Vandaag nog een laatste controle laten doen bij de dokter. Ik had 8 duiven mee genomen 6 oude/jaarse en 2 jonge. De mestcontrole was goed en er is verder geen kwaaltje gevonden. Ze waren allen gezond, ondanks dat ze met grote jonge duiven zitten.

Voor die gene die starten komend weekend met de wedstrijden, heel veel succes en een goed seizoen!