23-april-2018   Samenvatting laatste 2 vluchten

Even terug na de vorige week de 2e Vitesse vlucht vanuit Charleville 160 km. Het was geen mooi weer, op plaatsen was het pot dicht van de zonnenevel. Verder verliep de vlucht toch wel snel. Onze eerste duif verspeelde een dikke 30 seconden. Dat was wel jammer, want daardoor miste deze doffer "Spartacus"15-1110300 de eerste prijs in het Samenspel en op de Kring! Nu dus genoegen nemen met de 2e plek op de Kring tegen 2.476 duiven.

Afgelopen zaterdag speelde we onze 3e Vitesse vlucht vanuit Rethel 196 km. Het weer was net zo slecht als de week voor heen, op plaatsen weer deze zonnenevel. Door de noordwesten/noordoosten wind duurde het allemaal wat langer. Onbegrijpelijk kwamen onze duiven gewoon 5 minuten te laat! Toen ze dan ook kwamen, was de volging heel goed en we draaide er zelf in 17 minuten 21 duiven van de 23 die mee waren. Verder was er niet veel aan de de duiven te zien, wel dat ze veel dorst hadden. Helaas is 1 duivin achter, dit is de eerste duif die we dit jaarverspelen. We hadden een paar duiven thuis gelaten, die we niet goed genoeg vonden voor de wedstrijd. Vandaag ook even een controle laten doen bij de dokter. We konden weer met een gerust hart naar huis rijden, want alles was in orde! De form is er nog niet en heeft nog ff de tijd nodig om te komen. Verder trainen de duiven prima! We zullen ons best doen om weer een kop duifje te pakken! 

De laatste jonge duiven voor te spelen zijn ook vandaag geringd, en zijn we daar ook klaar mee. Hierna zal ik nog een ronde kweken uit andere koppelingen, deze jonge duiven zullen mee gaan naar Grevenbicht. Ja ook bij mij thuis komen wat duiven te zitten. In de toekomst zullen hier waarschijnlijk duiven komen te zitten voor het ZLU spelletje. Maar dat zien we nog allemaal! Als ik maar kan genieten van mijn duifjes!