04-mei-2018   Verslag van de afgelopen vlucht Reims

Afgelopen weekend werden de vlucht van zondag terug geplaatst naar de zaterdag. Na mijn gedachte een goede beslissing van de Afdeling. Verder begrijp ik niet dat ze gewoon niet altijd op de zaterdag spelen, en het nationale vliegprogramma volgen. Nu heb je 5 Vitesse vluchten, dan 2 midfondvluchten, dan een dagfondvlucht en op zondag de laatste Vitesse vlucht, daarna om de week midfondvlucht en dagfondvlucht. Waaromspelen ze niet de viteese vluchten achter elkaar af en dan per catergorie verder. Je bent uds als het ware verplicht om de 14 dagen te spelen of eleke week dagfond/midfondvlucht. Verder zijn er geen vluchten voor de kortere afstanden in het weekend.

Onze laatste vlucht is goed verlopen, we speelden onze eerste duif met de 7e prijs tegen 1225 duiven en dit was de 14e prijs tegen 3539 duiven. En maken 14 prijzen van de 24. Onze eerste duif is een goede duif die al vaak kop speelt in zijn vliegcarriere. De vader komt van Jo en Florian Hendriks uit Nijswiller, die uit Prince Harry x Dochter Mr. Poitiers komt. De moeder komt rechtstreeks van Albert Derwa uit Herent, een dochter van Xena. Hier vinden we de kannibaallijn in en het dreamteam (Paulien). Deze doffer staat nu als tussenklasering als 1e VitesseDuifkampioen en als 1e Asduif. Het is een kleine mooie compacte doffer. Hij weet wat vroeg vliegen is, maar komt net tekort voor een 1e prijs te vliegen. We hopen dat hij er toch eens een keer eentje gaat pakken! 

Zaterdag zullen we inmanden voor Sezanne een kleine 300 km. Als het weer blijft wat ze voorspellen word het zondag prachtig duivenweer, warm met oostnoordoosten wind. Eens kijken of ze dan ook kop kunnen vliegen. Ze trainen op het moment heel goed, 2x per dag een dik uur. Alleen de duivinnen trainen 1x per dag en duif verschillend tussen de 15-35 minuten. Of dat goed is of niet, geen idee! Zoals eerder aan gegeven dat we dit als testjaar zien en moeten onderzoeken hoe het werkt in zijn geheel. Zoals het nu aanstaat gaat zaterdag dus alles in de mand 24 stuks. Het zijn 15 doffers en 9 duivinnen. Nog over de duivinnen; We hebben er op die 4 vluchten 39 ingemand en we hebben 24 prijzen gevlogen. Ook hebben wij tot heden maar 1 duivin verspeelt,en er al 3 gedood.