02-april-2019   Bijna klaar voor het nieuwe seizoen

Afgelopen zaterdag stond de eerste trainingsvlucht voor de deur. De eerste trainingsvlucht werd voor allen een slecht verloop. Wij kregen 2 duiven mooi op tijd en dan moesten we weer een paar minuten wachten voor er weer wat kwam. Ze kwamen van alle kanten naar huis. In ons lokaal waren 178 duiven en hier stond de concour 36 minuten open. Iedereen haalde net zijn zijn aantal prijzen. Wij verloren het op 1 seconde en moesten het doen met plek 2 en 3. Ook zijn er op deze training al veel duiven achter gebleven. Wij verloren 1 duivin, deze duivin was in 2018 onze beste jonge duif op de 1e tour jonge duiven. Ze haalde het 1e kamp. jonge duiven in de club en de 5e kamp. in het Samenspel MLS.

Verder gaat onze eerste ronde jonge duiven af en toe eens naar buiten. De tweede ronde is geringd en en een aantal koppels zitten met papjonge van de 3e ronde. Deze zijn voor de Ladies league voor ons nieuw komend talent Lynn de Vries uit Grevenbicht. Haar accocomodatie is van start gegaan, en het schiet langzaam op. Hopelijk is binnenkort alles klaar zodat ze haar jonge duiven kan plaatsen en kan beginnen aan de duivensport.

Op 22 maart ben ik nog met P. Veugeleers uit Nieuwstadt meegereden naar Dokter Marien. Alles was in orde en de duiven zagen er goed uit! Hij vond dat wij mooie duiven hadden, die er goed uitzien voor de vluchten! Verder ben ik benieuwd hoelang hij nog zijn praktijk open houdt, hij zei dat hij zijn pensioens leeftijd had bereikt! Ik kom nu al 10 jaar bij hem aan huis. En ben nog steeds tevreden over zijn mineralenpoeder en zijn conditiepreparaat.