Stamopbouw

Vanaf de start werd het al snel duidelijk dat presteren begint bij goede duiven. Roger is dan ook vanaf het begin steeds op zoek geweest naar betere duiven. De selectie is een belangrijk onderdeel hierin. De volgende duiven zorgen op dit moment voor de prestaties in Obbicht:

 

Arend Homan (Helmond)

De laatste jaren zijn er tal van duiven van dit tophok richting Obbicht gekomen. Deze duiven stammen af uit de Maurice Voets Dinasty.
Uit alle goede lijnen zijn er duiven naar het Zuiden gekomen. 
Op dit moment kan er geconcludeerd worden dat de Homan duiven voor een geweldige kwaliteitsimpuls hebben gezorgd. 
Op het vlieghok en kweekhok zitten op dit moment verschillende duiven, waar we de goede lijnen van Arend Homan in terug vinden. In de zomer 2016 heb ik zijn allerbeste kweekduiven overgenomen, omdat Arend helaas gestopt is met de duivensport.


Albert Derwa (Derwa-Luxem uit Herent , BE)

In 2011 zijn er bij Albert 2 duivinnen aangekocht. Ook in juli 2013 werd er nog versterking gehaald.
Wat opvalt aan de duiven van Albert Derwa is de geweldige vitaliteit en uitstraling.
Een super duivin is een dochter uit het Golden Mix koppel van Albert.
Dit is de B11-2090116 ze is (groot)moeder van vele 1e prijswinnaars! De stammoeder op ons hok.
Ze is een volle zuster van "Iron Lady", "Witkop Aske", en B11-2092289 de vader van "Golden Francine" B13-2167895 die de 1e Nationaal Bourges 24.067 jaarse duiven 2014 vloog bij Veulemans-Perilleux, en van de B10-2007152 "Francine" de moeder van "Milo" NL12-1283702 die de 1e NPO Bourges 5.181 duiven, 19 th NPO Vierzon 6.966 duiven 2015 vloog bij Comb. Verbree uit Putten. "Milo" werd aan gekocht door Bas en Gerard Verkerk. Ook hun kweekte alweer een super duivin uit "Milo" 16-1525989 "Laetitia" ze werd 1st Nat. Ace p.Yearl., 3rd Nat. Ace p. Allr., fastest Duffel 8.371 p., 1st Duffel 3708, 14th Pontoise 6521 p., 11th Arras 3421 p.,..enz.op de Pipa rankschikking 2017.

 

Paul Huls (Zonhoven, BE)

In oktober 2014 zijn er bij Paul Huls  jonge duiven aangekocht uit zijn beste lijnen. Paul is kweker en leverancier van "Superduiven", van "Asduiven", van "Olympiadeduiven". Zo is hij steeds opzoek naar het allerbeste... naar "Beter". De lijnen van Wondere Flor, Vuil Blauw Elske, De Monnik, Kannibolleke, Den Adonis, Black Jack, De Vechter, Treasure, Amazing Grace,  Den Blauwe Tom, New Favorietje, Het Issoudunke, Blood Eye, Little New Freddy, Cassanova, Het Speedy Sprintje, De Montano, Zoon Polly (lijn Paulien), New Bolt, Memphis,...enz.vinden we dan ook terug in deze duiven. In 2015 kweekten we al meteen 4x 1e prijswinnaar uit zijn duiven. Jaarlijks word er nog versterking gehaald.

 

Henk Simonsz 

In 2016 ben ik in contact gekomen met Henk op de Golden Ten. Hij heeft de laatste jaren zijn stam opgebouwd van topspelers in Nederland en België zoals: Jan en Rik Hermans, Danny van Dyck, Miel van den Branden, Arie Dijkstra, Ad Schaerlaeckens, Peter Crans, Wil en Falco Ebben, vd-Goorberg-Couwenberg,....enz. Alleen het beste is goed genoeg voor Henk. Hij speelt zelf niet met duiven, hij kweekt duiven en stuurt deze naar verschillende eenhokraces met groot succes. Vanuit deze prestaties selecteert hij zijn kwekers, vaak worden dan nog wat duiven getest bij vrienden van hem voor de gewone vluchten. Ook hier hebben we duiven op ons kweekhok van zitten, het zijn van zijn  beste koppels met top resultaten op de hokraces.

 

De laatste aanwinsten in 2018 werden gehaald bij Jos Goessen (Gronsveld),  Peter van Oerle (St. Job int Goor, BE).